http://hantverk.webblogg.se/

färdig!

Kategori: sticka

sådär. klänningen till underbaraste A är färdig. såklart ser jag som pedant massa saker som jag skulle kunna göra bättre, men får försöka tänka att det faktiskt är första gången! dessutom kommer ju inte jag behöva se den på nära håll hela tiden eftersom A bor i lule och jag i knivsta. :P
 

är ändå ganska nöjd, måste jag säga... även om det tar emot *jantelagen*. :P :)
 
har lite trådar kvar att fästa men det kommer. har varit i finland på bröllop, så får ta det nu när jag kommer tillbaka.
 
höres!
- long

tygcentrum

Kategori: sy

var som sagt i uppsala, eftersom J skulle till tandläkaren (gratis skjuts till uppsala och tillbaka, dessutom med snygg chaufför, tackar man ju inte nej till liksom..) och var på bl. a. tygcentrum. jättebra affär, trevlig personal, rekommenderas verkligen! 
 
köpte förutom mönsterpapper två svarta dragkedjor i olika längd. bra att ha så att säga. till när jag ska sy diverse saker :P 
 
oj, vad dålig bild.. aja, språlla liksom...
 
hejsan svejsan hejdå!
- long

klänning forts...

Kategori: sticka

snart är klänningen färdig! nu kommer några bilder på hur det gick att sticka hål för ärmar och hals, efter att IM instruerat mig.. :) 
 
ser ut som ett kaos här.. var lite så jag kände där också. så får man se hur det slutar...? 

tjarå!
- long

fortsättning på klänning

Kategori: sticka

sådär. eftersom jag aldrig gjort detta förr så har jag fastnat vid hål för ärmar... ska till IM inom kort, som alltid finns att hjälpa mig med sömnad och stickning :D så då ska jag nog kunna bli färdig nån gång också. spännande! :Dkanhända det läggs till fickor sen. men annars blir nog allt bara grått. så kan hon ha vilken färg som helst under utan att det blir för mycket plåtter! :)

ska göra ett nytt försök på mössan när jag fått mönster på det från farmor, hon skulle skicka på posten. dessutom väntar jag på mönsterpapper m.m från luleå som kommer på fredag, så att jag kan göra en till klänning till A. och till mig själv. har SÅ väntat på det här med att sy alltså!!! annars ska jag till uppsala imorgon så kanske jag köper mönsterpapper där, sånt finns inte i knivsta.. :P 

jepp. så det kommer dyka upp lite saker här på bloggen framöver. :D

haido!
- long

stickad klänning

Kategori: sticka

ja, då kommer här uppdatering på hur långt jag kommit på den stickade klänningen. 
 
har minskat var 10/20 maska i tre varv på rad på de vita ränderna, därav kan det se knäligt ut. men om jag stryker det lite och sen när A använder den så kommer det nog se lite annorlunda ut, när det inte är platt underlag..
 
fortsättning följer.. :) 
 
hejs! 
- long

mössa --> klänning

Kategori: sticka

den där mössan jag började på.... jaa, jag vet inte vad jag kollade på för konstig storleksguide. kanske för jättar, om de inte är för stora för dom också. 
 
aja, beslutade att göra det till en klänning till älskade systerdotter A istället! :) har som sagt aldrig stickat rundstickning förr så gör såsom det faller mig in för stunden, på känsla helt enkelt. är ganska nervös för hur det ska bli på slutet, har inte en endaste susning om hur man stickar hål för armar och hals...:O men det får jag ta då. än så länge är jag på själva kjoldelen. 
 

började fundera, två ränder eller en rand?


skickade några förslag till syster... 


..som tyckte det verkade fint med två ränder.. 


rätt så överflödig som mössa, haha :D känner mig lite som en svamp.. :P
 
ganska bra egentligen att det blev så stort. har ett tag tänkt att jag ska sticka en klänning till A, men aldrig fått för mig att sätta igång så stort projekt med endast kunskap om att sticka sockar och vantar. mössa känns ganska okomplicerat. et är ju det där med att komma igång jag har svårt med, så tackar mig själv för hjälpen med det i och med att jag gjorde fel :) men är ivrig, så ska fortsätta sticka nu. 
 
hejdå!
- long

makaronilåda med kassler

Kategori: laga mat

gjorde en megagod makaronilåda med kassler häromdagen..
 
började med att skära kasslern i bitar...
 
.....ca en halv minut senare hade jag köttat in en nyvässad super-global-kniv igenom nagel och gjort ett hack i huden, så fick fortsätta med en hand och utan bilder...
 
äggstanning med grädde, mjölk, kräm fräsch, grädde, ägg, riven ost och kryddor. bättre med för mycket än för lite, lådan blir JÄTTEgod om den är lite saftig. och så makaroner, helst fullkorn. går också med bandspagetti. 
 
väldigt lätt maträtt, god och det som tar mest tid är att vänta på den i ugnen. så bara å sätta igång :) 
 
tjao!
- long

mössa

Kategori: sticka

har börjat sticka på en mössa till käraste J. vet inte riktigt helt hur man gör eftersom jag kör med rundstickning för första gången, men vad gör väl det? jag gör antagligen som jag brukar; 'ja ba' gör nå'.. haha :P 
 
 
får se hur det slutar med den här saken.. :)
 
hejs!
- long

cykelturen fortsättning

Kategori: fotografera

lite fler bilder från min cykelutflykt..


 
haha, massa vassbilder, eller vad det nu är.. gillar att fota såna där av nån anledning.. :) 
 
tjarå!
- long

cykeltur

Kategori: fotografera

på lördagen packade jag väskan och tog cykeln på en tur i solskenet. passade på att fota lite.. eller var svårt att låta bli för var så fint! på hemvägen räknade jag med en halvtimme ca, tog en timme för att jag stannade och fotade hela tiden :)
 

där skulle jag gärna bo! syns inte så bra men vitt hus, lador, hagar till hästar osv.. :)
 
gillar sånt här med fokus, hur man kan få ett motiv att se helt olika ut med hjälp av att ändra fokus.. ett sånt hus skulle jag gärna också ha på min gård... 


 
mer bilder kommer senare i veckan.
 
annars så har det ju varit tyst här ett tag. har jobbat, fått pojkvän (som jag GER all min tid, haha :D), jobbat mig upp ur (och jobbar fortfarande på det) min depression, haft besök av syster C och V och syskonbarn A & A i en vecka, varit i luleå i en vecka och packat, packat, packat och packat. så fullt upp. får se om det blir lite lugn och ro i livet nån dag. 
 
jag nu iallafall fått min symaskin och lite tyger ner till södern, så då kan jag sätta igång.. enda problemet är att jag glömde alla trådar i luleå :P får väl köpa nya då om inte annat.. :)
 
haido!
- long