http://hantverk.webblogg.se/

nudelcarbonara

Kategori: övrigt

blev visst en till period med övermycket jobb. hinner inte annat än att sova och jobba. har ju några saker på lager att blogga om, men inte ens det hinns. det får helt enkelt vara så nu under sommaren. här kommer iaf en god och jättelätt carbonara-variant jag gjorde för någon vecka sen. 
 

nudlar och bacon/kalkon


förutom nudlar var det en till skillnad; brieost!

det blev asgott med brieosten. mycket stanning blev det också. mmm! 
 
imorgon blir det fotografering, ska nämligen på segeltur med pappa och syster. ÅH vad underbart! 
 
hejs svejs!
- long

uthuset

Kategori: övrigt

ja, då är det såhär att jag ska flytta till farbror och faster R och H's uthus i veckan. är jättefint (jättemycket ironi) där, så det blir bra.. här kommer bilder på skönheten...ser alltså ungefär ut som hejkomåhjälpmig. så det blir ett spännande projekt som jag ser fram emot: hur fint kan jag göra det? det projektet kommer ni att få följa här på bloggen, har ingen aning om hur jag tänker göra men det återstår att se.. :)
köket som syns där på bilderna är iaf borta nu. ska packa ihop mina grejer idag och imorn och succesivt flytta in där. blir nog bra, jag ser fram emot det här, verkligen. 
 
speciellt ser jag fram emot att bo lite mer 'på landet', deras fina strandtomt och skogen runtomkring. det finns inte heller något kök eller toalett i uthuset så det är ju egentligen mest ett sovrum det blir där ute, men jag ska nog se till att få dit en syhörna också. ;) 
 
 
annars håller jag på och syr en klänning till mig själv, skitkul! inlägg om det kommer snart :D
 
hejs!
- long

svart jeanshängselklänning

Kategori: sy

fick en svart jeansklänning av syster V (som tidigare varit hängselbyxor), som jag tyckte satt väldigt fult på mig. så jag bestämde mig för att sy upp och eventuellt in. började med upp iallafall. här är klänningen före:tog kanske 4-5 cm upp, kändes lagom. får se om jag syr in en annan dag, börjar med att ha den såhär:

observera röran i bakgrunden! så lever jag nuförtiden, på en madrass och ett golv ;)
 
är nöjd, blev bra och blir nog en favorit till hösten :)
 
det var det. har nu flera roliga saker på gång så det blir att komma upp här. lite blandat pyssel/uppfinning/sömnadsprojekt. är galet taggad! :D
 
haido!
- long

sommarlov

Kategori: laga mat

blev visst lite bloggsommarlov här.. inte i mitt vardagsliv dock, jobbar stup i kvarten.. har gjort en del kreativa saker under tiden men har inte haft tid att lägga upp det. och sist lovade jag att lägga upp lite grejer den veckan, hmmm. så gick det med det :P men nu känns det som att jag är igång igen. jag måste verkligen hålla på med sånt här, livet blir så mycket mer värdefullt och innehållsrikt. jag känner att jag blir rastlös och mår dåligt om det blir för långt uppehåll i mitt skapande, men kommer inte nödvändigtvis på varför jag mår sämre. men nu! :)

gjorde köttbullar ett tag sen. brukar inte ha i havregryn men testade med det denna gång.. 
 


och så med olivolja/rapsolja i ugnen. tycker inte de blev helt lika goda som de brukar, men ändå goda.. :)


nu kommer det komma lite fler inlägg på närmaste tiden.. lovar ingenting men har saker att skriva om och så är jag mer ledig nu så det ska nog gå bra! :)
 
hejs!
- long