http://hantverk.webblogg.se/

babysockar

Kategori: sticka

när jag åkte till norge i oktober så var det dop för min lilla kusin samma helg. då passade det utmärkt att använda det nya alpacka-garnet jag hade köpt. stickade sockar till pojken alltså. det var riktigt pilligt och tror jag egentligen hade för smala stickor. men de blev klara till slut! :)
 
 
gjorde en liten fläta som höll ihop sockarna. blev (såklart) färdig ungefär då de resterande presenterna blivit öppnade, haha, så typiskt mig ;) de passade gossen perfekt, frågan är ju hur länge det varar.. de växer så fort i den där åldern.
 
tänkte ha samma garn till dekoration på ett par lovikkavantar jag ska sticka till min älskade J. hans favoritfärg är ju trots allt orange.. ;)
 
hejs svejs!
- long

bilder på kolten!

Kategori: samiskt

jag har väl kanske lagt ut någon bild på mig när jag har kolten men inte dessa fina som min kära vän H har fotat. håll till godo! 
 
 
fler bilder finns på min samiska blogg!
 
haido!
- long

massa sockar

Kategori: sticka

nu är det vinter och sockar behövs! stickade för ett bra tag sen ett par kärlekssockar till ett par kompisar som gift sig. den ena sockan försvann och jag jobbar nu på att återskapa den.. får hoppas den blir likadan som den första.. :) 
 
 
har fått en beställning på sockar som ska bli julklapp, de gör jag nu så den andra fick läggas på hyllan. har även börjat sticka sockar till min älskade J... hans favoritfärg är orange :)
 
 
stickade en till lite över hälen, var missnöjd, stickade en ny till tårna... guess what? missnöjd igen.. bara att börja om :D bara det bästa är gott nog för J (tycker jag, han bryr sig inte..)! :)
 
haido!
-long

vävning

Kategori: samiskt

jag har börjat projekt väva bádde - ett midjeband till min kolt. har beställt bok, fått den, och valt ut vilket mönster jag vill ha. skickat önskemål till bekant i norge som beställer åt mig från det lulesamiska centret -árran- i tysfjord. en som jobbar där lovade trä alla trådar så att jag kan börja väva på en gång. och det är ju bra, vet inte om det hade blivit så bra om jag gjorde det själv. däremot om jag någon gång väver ett till band så vill jag nog göra allting själv. tänkte inte ta mig vatten över huvudet denna gång dock :) 
 
detta är bandet jag valt!

skriver även om detta på min samiska blogg.
 
- long

systemkamera

Kategori: övrigt

ojojoj, nu är det sådär länge sen jag skrev igen. jag har gjort lite saker, men min trofasta tjänare datorn, sex år fyllda, har börjat sjunga på sista versen. känns motigt att blogga från mobilen, men egentligen är det nästan lättare eftersom jag har bilderna på telefon. dessutom har jag inte mycket text i mina inlägg. 

jag har iallafall äntligen gått och införskaffat mig en systemkamera! en nikon D5100 med ett objektiv 18-55mm zoom och en med 55-200mm zoom. har fotat en del, men som jag sa så vill datorn inte riktigt samarbeta (den stängs av efter några minuter, ibland har jag tur och får en halvtimme), så det är lite svårt att få till att rensa och redigera bilder och så. 


har fotat när jag var i østervik i norge, min fina guddotter och kusinbarn C och så en del av naturen här i lule. sen har jag väntat på att få hem kamerväskan så att jag kan ha med mig kameran säkert, så har inte blivit så mycket fotografering efter jag märkte att det är lite riskabelt att ha det objektivet som inte används i fickan... 

har lagat en del mat och stickat lite grann. presenter, de första har jag gett så de lägger jag upp, de andra kommer efter jul då de är överlämnade. kommer att lägga upp lite mat och sånt också här på sikt. tänkte att jag börjar med att berätta om min dröm som blev sann, jag blev kameraägarinna :) 


har också fått jobb, så det är mycket nytt som tar energi. men kul också :) avslutar även medicineringen vilket inte orsakar så roliga saker. ska nu försöka (igen) bli bättre på att dokumentera de saker jag gör (för jag sitter inte hela tiden och tittar i väggen). 

vi får höras! 
- long